Geschiedenis

Halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw, nam het aantal reefers fors toe, net als de diversiteit aan gekoelde en bevroren producten. Daardoor werd ook het belang van goede reeferservices op de terminal steeds groter. Niet alleen werden de reefers technisch steeds geavanceerder, maar ook de behoefte aan informatie bij de klant nam toe.

Tot dan toe werden deze reeferservices door medewerkers van ECT zélf geleverd. Door de sterke stijging van de aantallen containers die in de Rotterdamse haven behandeld werden,  zocht men naar een andere oplossing.

Deze werd gevonden in een samenwerking met Smith Holland, de belangrijkste leverancier van reefer onderhoud in de Rotterdamse haven en pionier op het gebied van koeltechnisch onderhoud in Europa. Door de inzet van de specialisten van Smith Holland op de terminals van ECT, zou het mogelijk worden een sterk verbeterde reeferservice tegen een scherp tarief aan te bieden.

De beginperiode van Delta Reefer Care was uitdagend. Twee culturen, verschillende systemen en werkwijzen, moesten samengesmeed worden tot één succesvolle dienstverlener. Op 1 januari 1998, bijna een jaar na de operationele start, is Delta Reefer Care BV opgericht, een joint venture tussen Smith Holland en ECT.

Vanaf het begin werden 24/7 reeferservices geboden aan de klanten van ECT op de Delta Terminal. Eerst nog in kleine aantallen, maar al gauw steeg het volume tot een veelvoud van de beginjaren. In 2001 startte Home Reefer Care als zelfstandige afdeling op de toenmalige City Terminal (gesloten 2015), later volgde ook Euromax Reefer Care. De laatste toevoeging was Docks Climate Control, dat zich richt op onderhoud en reparatie van de airco-installaties op het rijdend equipment op de terminals.

Daarmee stopt de ontwikkeling niet. Na de operationele groei, is er in de afgelopen jaren een start gemaakt met de verdere ontwikkeling en professionalisering van de organisatie. Specialistische opleiding, training en management-ontwikkeling zijn naast nieuwe informatiesystemen het waarborg van een hoge kwaliteit van dienstverlening.